Site-header

De oude palingboot van Reumer

Hoe is het met de oude ligger van Reumer?

Ingezonden

Iedereen weet dat de Vischrookers uit Brunnepe altijd vol ideeen en energie zitten. De oude ligger van Reumer die hun bezit is staat inmiddels vermeldt in het landelijke Register Varende Monumenten, welke is erkend door de Rijksoverheid.
Deze week is de ligger verplaatst zodat de restauratie door Bram de Jongh van Bramco kan gaan plaatsvinden. Het wordt een reatauratie naar origenele uitvoering en de Vischrookers willen hem gebruiken bij visserijdemonstraties.

Gisteren was er nog een rondleiding bij de oude Vischrookerij en daar werd nog uitvoerig gesproken over de plannen van de Vischrookers. Die plannen zijn voor de lezers van deze krant niet nieuw. De rookhokken kunnen weer gebruikt worden om paling en vis in te roken. Het dubbele woonhuis ” Molenzicht” gaat het Brunneper Buurtmuseum herbergen met het Brunneper archief en het Schokkerverhaal. De oude haringinleggerij kan dienst doen om het Kamper visserijverleden te laten zien. Om toeristen makkelijk de weg te laten vinden naar de Vischrookerij zou het erg mooi zijn om een kettingbrugje ( kleine versie van de mooie oude IJsselbrug ? ) te maken naast de Taveerne op de Koggewerf.

Na het bezoek aan de Koggewerf ( straks Maritiem Erfgoed Centrum) lopen de toeristen over het ophaalbrugje en over het Gait Berk Pad , langs het Veerkoppien naar de Vischrookerij.

Nog mooier zou zijn als ipv. de nog te bouwen woontorens op het voormalige Berkterrein het IJsselkogge Museum zou kunnen komen. De IJsselkogge ligt dan maar 100 meter naast zijn vindplaats. De IJsselkogge en Vischrookerij kunnen als Maritiem Erfgoed elkaar versterken en Brunnepe hun plek geven om de geschiedenis te laten zien. Kampen krijgt zo zijn Maritieme Boulevard van Kadekraan tot aan het oude Mestgat. En natuurlijk is er aan die boulevard een prachtige plekje gereserveerd voor de oude ” ligger van Reumer”.

foto: Job Jager

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties